Nieuw koffiemerk: Velours Noir

velours noirHet heeft jaren geduurd voordat ik lekkere koffie kon zetten.

Ik gaf altijd mijn koffieapparaat de schuld. Maar de waarheid is dat ik gewoon nog niet de juiste verhouding koffiebonen - water had gevonden. Nu dus wel! Het blijkt dat ik van een 'slappe bak' houd. Ook al zou ik liever beweren dat ik bij voorkeur een 'straf bakje' drink. Dat klinkt beter vind ik.

2 schepjes koffiebonen + 3 kopjes water


Als ik mijn koffie zet, dan doe ik 2 afgestreken maatschepjes koffie in het filterzakje. En dan doe ik er water bij voor 3 kopjes koffie. Zo wordt mijn koffie precies goed. En als mijn koffie klaar is, doe ik er een behoorlijke scheut koffiemelk in, en twee schepjes suiker. En dat alles in een klein bloemerig koffiekopje.

Stoer is dit denk ik niet. En het schijnt dus dat de soort koffie die je drinkt iets zegt over je karakter. Ik schreef daar ooit al eens een post over. Waar het op neer komt, is dat ik een zachtaardig typetje ben.

Velours Noir koffie


Nu zag ik laatst deze koffiereclame voor een heel nieuw merk koffie: Velours Noir! Daar gaat het er helemaal niet zachtaardig aan toe. Maar stoer, sportief en krachtig aan toe. Kijk maar:


 Concurrentie voor DE


Velours Noir (zware fluweel) koffie schijnt trouwens een flinke aanslag te zijn op de koffie van Douwe Egberts! Velours Noir is te koop bij de AH, en is te krijgen in de vormen:

 • cup

 • koffiebonen

 • gemalen koffiebonen

Vooral de vertrouwde Aroma Rood van DE zou het zwaar kunnen krijgen. Dat is precies de koffie die ik drink!

Velours Noir klinkt erg mooi vind ik. Het klinkt toch anders als je zegt: 'Ik drink altijd Velours Noir' in plaats van 'Ik drink koffie van Douwe Egberts'. Vind je ook niet?

Wat kost Velours Noir?


Het filmpje vind ik prachtig, maar uiteindelijk wil ik weten: 'Hoeveel kost me dat?'

Ik heb dus eens even gegoogled hoeveel koffie van Velours Noir kost. Voor 500 gram betaal je 5,99 bij AH. De Aroma Rood koffie van DE kost 3,29 bij AH.

Dus de Velours Noir moet wel heel erg lekker zijn.

Koffiemarkt is conservatief. Jij ook?


Ik las ergens dat de koffiemarkt bekend staat als 'zeer conservatief'. Mensen switchen niet makkelijk van merk. In mijn geval klopt dat zeker. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar deze nieuwe ster aan het koffie firmanent!

Ben jij conservatief als het om je koffie gaat? En wie heeft Velours Noir al kunnen proberen? Ik ben heel benieuwd!

Ik denk dat ik een pak voor Sinterklaas ga vragen! Na 5 december dus een review van Velours Noir! Ik ga er maar even van uit dat ik het ook krijg ook! Dat is het voordeel als je zelf Sinterklaas bent.
( Hide )
 1. Wij drinken geen koffie. Vroeger hadden we wel een potje instant in huis voor wie een kopje wou, maar dat hebben we nu ook niet meer, er was amper uit als het altijd al vervallen was. Thee drinken we wel af en toe eens.
  Ik lust wel koffie hoor, maar we drinken het gewoon niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vlijtig met zuinigheid14 november 2013 om 13:55

  Ook hier geen medestander. Ik drink helemaal geen koffie en manlief zet op zondagmorgen een halve pot. Hij drinkt de koffie die ik koop en ik hoor nooit wat. Nu nog de euroshopper van ah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen ochtend zonder koffie!
  Ik kan me alleen niet vinden in de conclusie dat die velours noire lekkerder moet zijn omdat ie duurder is. Wie weet is het wel precies dezelfde koffie en is de hogere prijs onderdeel van de marketing strategie om al die koffiedrinkers die vallen voor een dure naam en een stoer imago over te laten stappen ;-)

  Geniet ondertussen maar fijn van je slappe bakkie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas, ben een theeleut/decaf-drinker, en kan niet over dit nieuwe product oordelen. Maar ik vrees dat @bespaarzuinig weleens gelijk kan hebben: er wordt hier een produkt 'in de markt gezet', en een passend prijskaartje (los van feitelijke kwaliteit) hoort daar ook bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oei nee, geen kofieliefhebber ook, brrr alhoewel t wel lekker ruikt(sommige) maar t is idd een leuk filmpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoel ook meer dat hij dan wel veel lekkerder moet zijn om DE te kunnen verdrijven uit de keuken, gezien de hoge prijs. Want je hebt helemaal gelijk: duurder is niet per sé hetzelfde als beter of lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, flitsend filmpje hè! Het zou bij mijn kopje koffie ook niet passen…

  Ik vind koffie altijd zo gezellig ruiken! En huiselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahahahaha, 'dat is het voordeel als je zelf sinterklaas bent'. Je hebt echt humor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die velour noir is duur,maar inderdaad heel lekker.Mijn man drinkt nu minder koffie in kleinere kopjes en dan is het niet zoveel duurder dan de koffie van de j.umbo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn man vindt de velours echt lekker. Het doet hem denken aan de Lavazza op vakantie. Het is inderdaad twee maal zo duur als de koffie die hij dronk. Oplossing minder koffie en kleinere kopjes,maar wel genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahaa! Iemand die deze koffie heeft geprobeerd! Mag ik vragen waarom jullie deze koffie kochten? Wilde je iets nieuws proberen? Was het de mooie naam en verpakking? En begrijp ik goed dat het dus wel echt een bijzondere smaak is?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We zaten een maand in Frankrijk en daar kocht ik koffie van het merk "carte noir". Thuisgekomen vond mijn man zijn gewone koffie niet zo lekker meer. Omdat hij toch al minder koffie wilde drinken,zocht ik eigenlijk lavazza en liep tegen die velour aan.Dus dat valt nu onder de noemer "jezelf verwennen en genieten".

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al zou het lekkerder zijn denk ik niet dat ik het zou kopen. Ik vind het veel te duur. Zelf drink ik de laatste tijd niet zoveel koffie meer, 2 kopjes maar mijn man drink wel meer koffie, ik hoor hem nooit klagen dus waarom zou ik. Ik heb het ook nog niet gezien bij de J.umbo want dan zou het goedkoper zijn dan bij Appie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geen koffie hier, alleen oploskoffie voor gasten. Omdat het droog spul is gaat het jaren mee. Aan het eind alleen wat meer toevoegen. ☺
  Het zal me niet verbazen als dit merk gewoon bij DE vandaan komt en juist mikt op een ander marktsegment.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sinds 2 weken drink ik velours noir en .. het is echt lekkere koffie.
  DE is ook wel lekker maar minder dan dit merk.
  Ik ken het reclamefilmpje niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben er nu echt heel benieuwd naar! Het lijkt me leuk om het te gaan proberen. Zo gauw ik het heb gedronken schrijf ik een review!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ik ervan begreep is dit vervelende concurrentie voor de DE!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik snap ook niet zo goed waarom het bijna alleen te koop is bij de AH moet ik zeggen! Tenminste, ik geloof dat dit het geval is.

  BeantwoordenVerwijderen

© all rights reserved
made with by templateszoo