Starbucks versus Espresso House Doetinchem

espresso house doetinchem
Espresso House Doetinchem
Espresso House in 't Gevang 

Doetinchem heeft een nieuw koffiehuis. De zaak heet Espresso House en is gevestigd in rijksmonument 't Gevang. Wat vroeger de gevangenis was. Het is een sfeervol pandje.

Koffie voor 1,75


De koffieprijzen zijn er vriendelijk: 1,75 voor een gewone kop koffie. Ze schenken koffie van het merk Equatore. Bij de V&D kost de koffie ondertussen 2,15! Behalve koffie verkopen ze ook vlaaien en broodjes.

De eerste keer dat ik er kwam deed het me erg aan Starbucks denken. Dat vond ik wel leuk. Starbucks heeft wel iets, ook al vind ik de koffie er niet lekker en te duur. Wat dat betreft biedt Espresso House het Starbucks gevoel voor een lagere prijs, en met lekkerder koffie!

Starbucks boos over het logo van Espresso House


Maar, Starbucks heeft het logo van Espresso House gezien, en is boos! (Zie artikel in Gelderlander). Ze vinden dat het logo van Espresso House teveel lijkt op dat van Starbucks. Ik draag Espresso House een warm hart toe. Maar ik kan niet ontkennen dat de 'look and feel' van het logo lijken op Starbucks.

Technisch gezien zijn er verschillen. Maar het totaalbeeld roept, in ieder geval bij mij, associaties met Starbucks op.

Oordeel zelf!


Ik denk dat dit komt door de groene kleur, positie van de letters en de ronde vorm.
Espresso House logo

Starbucks logo

Wat alarmeerde Starbucks?!


Wat ik me afvraag: 'Hoe kwam Starbucks hier eigenlijk achter?!' Want het is niet zo dat Espresso House pronkt met hun logo. Het staat bijvoorbeeld niet op hun voorgevel. Binnen is het ook niet opvallend aanwezig. Het staat eigenlijk vooral op de ramen aan de zijgevel. Kijk:

Zijgevel Espresso House met het logo

Ook op de website van Espresso House is het logo ook niet prominent aanwezig. Pas op de contactpagina kom je het tegen.

Nou ja, mocht je binnenkort in Doetinchem komen, dan is dit een leuke plek om een kopje koffie te drinken. Hopelijk helpt Starbucks ze niet om zeep!

Vind jij dat de logo's op elkaar lijken? Heeft Starbucks gelijk om boos te zijn?
( Hide )
  1. Het lijkt veels teveel op dat van Starbucks! De koffie is er veels te waterig, en dan heb ik het nog niet over het onvriendelijke personeel en de droge muffins gehad!

    BeantwoordenVerwijderen

© all rights reserved
made with by templateszoo