Boter in koffie: waarom?
De gedachte achter boter in koffie is dat het goed voor je gezondheid is. Boter in koffie betekent dat je gezonde vetten binnenkrijgt. Een flinke dosis omega-3 en omega-6 vetzuren om precies te zijn.
Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gezonde boter gebruikt. Grasboter wordt het meest gebruikt voor boter in koffie.
Voordelen van boter in koffie
Volgens de aanhangers van bullet koffie zijn er de volgende voordelen van boter in koffie:
- Je kunt je beter concentreren.
- Het onderdrukt hongergevoelens. Een bullet koffie is wat je noemt een máchtige kop koffie. Je zit daarna echt vol.
- Het helpt je om af te vallen.
- De vetten geven energie.
- Het is goed voor je hormonale balans.
Hoewel ik dit laatste dan weer niet zo goed kan rijmen met de grote hoeveelheid calorieën die er in zo'n bullet koffie zitten. Dat is namelijk al gauw tussen de 250 en 400 calorieën! Maar misschien zit je zo vol van die koffie dat je daarna heel lang geen trek meer hebt.
Hoe maak je bullet koffie?
Je kunt beginnen met gewoon koffie te zetten zoals je gewend bent. Maar nu voeg je 1 of 2 eetlepels ongezouten grasboter toe en 1 of 2 eetlepels kokosolie. Goed roeren tot alles is opgenomen in de koffie en drinken maar.
Moeilijk is het dus niet.
Boter in koffie: iets voor jou?
Zelf heb ik boter in koffie niet geprobeerd, en ben ik ook niet van plan om dat te gaan doen. Ik houd al niet eens van zo'n vette capuccino, en denk dus dat ik bullet koffie ook niet lekker vind. Maar als je houdt van romig, dan is het wellicht iets voor jou.
Wie kwam op het idee van boter in koffie?
In Tibet wordt thee verrijkt met yak boter. Dat bracht de Amerikaanse zakenman Amerikaan Dave Asprey op een idee. Wat met thee kan, kan ook met koffie!
Wat vind jij van bullet koffie?
Koffie met melk vind ik vreselijk, maar met een klontje boter vind ik het erg lekker 's ochtends. Het smaakt namelijk niet vet, of boterachtig. Koffie krijgt een vollere smaak. Nog lekkerder met een klein beetje kardemom en zeezout erin <3
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heel raar en ik ga het misschien zelfs wel eens proberen!! Maak tegenwoordig mijn koffie verkeerd altijd met kokosmelk, geeft een heel apart smaakje! Een aanradertje!
BeantwoordenVerwijderenDie koffie is echt heerlijk. Wij doen er nog een beetje kaneel en oerzoet door. Jongste zoon maakt het bijna dagelijks en dan drink ik een klein kopje mee. Ik heb het een keer als ontbijt genomen en daar ging ik enorm van stuiteren en daarna zakte ik helemaal in. Dat was niet voor herhaling vatbaar. Ik drink vaker koffie met roomboter en eigenlijk is dat terug naar vroeger. Toen werd koffie met ongeklopte slagroom gedronken. Roomboter is geslagen slagroom.
BeantwoordenVerwijderenIk vind de bulletproof koffie niet vet smaken, maar heel vol van smaak. Het is echt het proberen waard :-)
Met welke koffie gebruik je het?
BeantwoordenVerwijderen