Koffie: welk merk koffie gebruik jij?

Mijn koffiezetapparaat! En hoe vind je mijn mooie vintage filterhouder?

Mijn koffiezetapparaat!
En hoe vind je mijn mooie vintage filterhouder?

Ik koop bijna alles van een huismerk, en dus niet van het 'echte' merk. Behalve mijn koffie!

Senseo is duur


Want sinds ik de Senseo de deur uit heb gedaan, bespaar ik naar mijn idee zo veel geld, dat ik zelfs met dure Douwe Egbers koffie tóch nog goedkoper uit ben. Ik herinner me namelijk dat Marieke Henselmans ooit berekende dat Senseo koffie relatief hartstikke duur is.

Koffietijd


Zeker omdat ik mijn DE koffie meestal in de aanbieding koop. Je weet wel, van die aanbiedingen van '3 halen, 2 betalen'. In de kelder heb ik een voorraadje koffie staan. En elke ochtend om 10 uur is het koffietijd: dan drink ik mijn drie kopjes koffie. En in deze maanden neem ik er 6 pepernoten bij. Twee na elk kopje koffie.

Hoe is de koffie van de Aldi, Lidl etc?


Toch vraag ik me wel eens af: is de koffie van bijvoorbeeld de Aldi, Lidl of AH net zo lekker als Douwe Egbers koffie? Ik heb geen in om het uit te proberen. Want stel dat het vies is, dan zit ik met dat pak koffie. Maar wellicht weet iemand hier dat wel?

Kortom: welk merk koffie gebruik jij? En welke koffie is lekker?
( Hide )
 1. Hier gebruiken we altijd de koffie van Euroshopper en dergelijke. Dus pondspakken van nog geen €2,-. Heel af en toe heb ik DE maar nog niemand heeft hier ooit gezegd dat deze (veel) lekkerder is. Wat betreft Senseo, daar maak je ons écht niet blij mee. Die heb ik er heel snel uitgedaan.
  Dus ik zou gewoon eens een goedkope proberen, bij de Jumbo hebben ze ook kleine pakken koffie van €1,-, daar kun je je geen buil aan vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik de biologische koffie van de AH of de J.umbo. Alhoewel ik er wel over zit te denken om naar de bio koffie van Simon Levelt over te stappen. Volgens mij is die lekkerder. En aangezien ik maar èèn kopje koffie per dag drink, wordt het ook niet zo schreeuwend duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte altijd de koffiepads van Senseo, maar die zijn inderdaad schreeuwend duur. Ik heb een tijdje de pads van Hoogvliet gebruikt, maar nu heb ik de pads van Aldi ontdekt, nog een stukje goedkoper, maar veel lekkerder... Er staat nu een heerlijk bakkie voor mijn neus...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een Nespresso machine en gebruik alleen de Nespresso cups. Je hebt ze ook van L'or (die kan je gewoon in de supermarkt kopen) maar toch blijft de echte lekkerder.
  Helaas dure koffie maar die 2 bakkies die ik per dag drink zijn het waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier drinken we altijd koffie van Jumbo. 2 pakken samen in een cellofaan is goedkoper dan los kopen. Ook hebben we weleens van de Lidl maar daar heb ik na een tijdje altijd iets van dat ik het niet meer lekker vind. Mocht ik al eens koffie willen proberen en het smaakt niet zo goed dan meng ik het met de koffie van de jumbo. Steeds een beetje toevoegen, even roeren en je proeft het niet eens.
  De senseo staat op zolder, dat vond ik ook niks, niet eens omdat het duur was maar de smaak is niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,
  Hier ook altijd de koffie van DE.
  Maar dat komt omdat wij hier geen Aldi hebben.
  Als ik er s een keertje komt koop ik altijd de koffie bij de Aldi, wel het goudwerk.
  Misschien toch maar eens proberen.

  Ik geniet trouwens altijd van uw blog.

  Groet van Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd Aldi, mijn schoonmoeder had altijd d.e. , maar koffiedrinkend bij ons zei ze altijd wat heb jij lekkere koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop soms cafeïne vrije koffie voor het koffiezetapparaat en ik koop dan meestal een merk dat in de aanbieding is. Ik heb niet de indruk dat er veel verschil tussen de cafeïne vrije soorten zitten.
  Ik heb een tijdje oploskoffie gedronken. Daar zat cafeïne in. Ik dronk maar twee koppen slappe koffie op een dag maar kreeg er toch flinke hoofdpijn van.
  Nu koffieloos en geen hoofdpijn. Ik drink nu elke ochtend een kopje chocolademelk van cacao, oerzoet, water en een lepeltje virgin kokosolie.
  Ik zou voor de cafeïne vrije koffie kunnen gaan maar heb een hekel aan de koffielucht van een koffiezetapparaat. Niet als de koffie vers is maar een uurtje later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou zitten er in oploskoffie volgens mij ook allemaal andere troepjes, naast caffeïne ;-) het verbaast me helemaal niet dat je daar hoofdpijn van kreeg eerlijk gezegd.

   Verwijderen
 9. De gewone koffie van de Aldi smaakt hier ook prima, roodmerk €2,69 voor 500 gram. Of de huismerk koffie van AH, is ook vaak in de aanbieding. Dochterlief zegt dat de Lidl koffie 'niet te drinken' is, heb ik daarom nooit geprobeerd. Senseo vind ik ook helemaal niet lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pads van de Hema, 20 voor 1 euro. Aldi vonden wij heel vies...
  Sinds kort zetten we ouderwets koffie met kokend water en een filter. Ik had 2 pakken DE gekregen. Dit is nu op en ik heb een pak Hema koffie gekocht. Half pond voor 1,50 euro. Ik weet nog niet hoe het smaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @inenomdekas: zou je aub willen vertellen met hoeveel koffie in je filter en hoeveel / hoe vaak water opschenken je koffie zet? Wij zetten ook zo koffie, maar (mede) omdat ik het zelf niet drink vind ik het lastig om de verhouding goed te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik koop altijd goudmerk van Ldil of Aldi. Mijn buren drinken altijd D. E. koffie en als ik ze koffie aanbied weigeren ze altijd want deze koffie lusten ze niet. Totdat ik speciaal voor hen hun eigen merk gekocht heb........maar niet heus :-) Ze dronken de koffie met smaak en sindsdien komen ze vaker een bakkie doen.
  De smaakpapillen van de msste mensen zit tussen hun oren. Probeer gewoon verschillende merken koffie, vind je een soort niet lekker meng het dan half-om -half met je eigen merk dan kom je er wel doorheen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat hangt er van af of je van sterke koffie houdt. Voor mijn man gaat er een flinke eetlepel koffie in het filter.,maar de voor meeste visite minder. Voor één persoon schenkt ik één keer op. Anders vaker.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi,

  De koffie van de Hema is DE, echt waar. Ik ga een lekker bakkie zetten.

  Gr. Marcelle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was altijd een enorme fan van kannis&gunnink maar sinds de drastische koffieprijsverhogingen van een paar jaar geleden is dit merk helaas ook drastisch in smaak achteruit gegaan. Sindsdien ben ik zoekende naar een nieuwe blend, maar heb nog steeds geen zwart bakkie naar mijn smaak gevonden. De buurvrouw heeft euroshopper en dat smaakt gekgenoeg wel aardig, maar dan zou ik alleen voor koffie naar een andere supermarkt moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo mp maar daar hoed jij dan toch niet voor na de.winkel kun je toch ook.aan je buren vragen of ze dat mee willen nemen. Is geen moeite volgens mij hoor maar moet je wel eerst. Zelf vragen natuurlijk

   Verwijderen
 16. Wij gebruiken altijd Kanis en Gunnink, die vinden we veel lekkerder dan DE. Voor de pads wisselen we af, en gebruiken we ook regelmatig AH huismerk, lekker goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik gebruik nog altijd een filterapparaat, maar zou graag willen koffie zetten op de ouderwetse manier (met een los filter en een thermokan). Ik vind het altijd lastig te bepalen hoeveel water één keer opschenken is, schenk je dan het filter bijna vol of is dat teveel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zet de koffie ook weer met de hand en dat bevalt me uitstekend.
   Er zijn een paar dingen waar ik op let. Het filter eerst goed doorspoelen met water om papiersmaak en dergelijke weg te wassen. NOOIT langs de randen gieten of het filter helemaal vol gieten. De koffie loopt dan langs het filter direct de pot in en neem veel minder koffiearoma mee. Dit geldt zeker voor het 'dik voor mekaar' melita filter wat ik gebruik (door de ribbeltjes).
   Bij eerste opgieten laten wellen, dus een klein beetje zonder dat je de randen van het filter raakt en dan ongeveer een minuut wachten. Dan met kleine beetjes opgieten en zorgen dat je bij de randen een klein buffertje van koffie houdt. Het filter niet meer helemaal leeg laten lopen. Bij het laatste opgietsel het filter verwijderen voor het leeg is, de laatste druppels zijn erg bitter en da's niet lekker.
   En dan heb je toch een lekker bakkie!

   Verwijderen
 18. Manlief en ik hebben speciale bekers voor de koffie, deze zijn groter dan een kopje en kleiner dan een mok. Deze bekers vul ik met water en kiep ik dan leeg in de fluitketel. Water aan de kook brengen. Ik heb zo'n puntig koffie maatschepje, ik die een afgestreken schep pp. Eerst giet ik water gewoon op de koffie, als dit allemaal is weggezakt giet ik nog een keer rond langs de randen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wij maken ons koffiemengsel meestal zelf en noemen die "half-half": de fair globe koffie van de lidl ("koffie met") gemengd met evenveel schepjes "koffie zonder" (cafeinevrije koffie, diverse merken, aanbiedingen). met de hand opgieten in een thermoskan. het maakt ons flexibel (visite die geen cafeïne in de koffie wil) maar het is vooral erg lekker! het is dat we weleens een pak koffie krijgen en, nu ik het teruglees, het lijkt op het eerste gezicht misschien wat ingewikkeld maar op deze manier bevalt het ons heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ook Senseo-koffie kun je in de aanbieding kopen! Of pads van het huismerk in de aanbieding. Zo doen wij het. Dan is het niets duurder dan 'gewone' koffie. Omdat ik toch niet van koffie houd, en het heus met een duurder merk niet opeens lekkerder vind, is dit een voordelige en makkelijke oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. We wisselen hier met de koffie. Soms van Lidl, soms kanis en Gunnik. Bij kruidvat heb je nu 3 pakken van 500 gram + 10% voor iets meer dan 8 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik warm ook afgepast water op.En schenk per kopje een keer op. Ooit las ik,dat er juist meer koffiesmaak en aftreksel afgegeven wordt als het water langs de tegen de ribbelwand gedrukte koffie loopt.Gewoon uitproberen,dat heb ik ook gedaan,toen we op die manier koffie gingen zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb pas ES koffie gehaald, die pak ik als dit pak op is, ik ben benieuwd.
  Meestal verschilt het welke koffie ik gebruik. Bij bonen vind ik Aldi veel lekkerder dan DE, maar ook bij 'gewone' filterkoffie vind ik die tegenvallen. Er zit bijna geen smaak aan, en hij ruikt veel sneller oud dan als ik een ander merk gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Koffie, persoonlijk drink ik het niet, maar thuis hebben wij zo'n beruchte senseo. In verhouding vald de prijs bij ons wel mee omdat meer alleen in het weekend 2 kopjes koffie drinkt. Verder word er geen koffie gedronken.

  Echter met verjaardagen is het wel vervelender, maar hiervoor word er een pakje koffie gekocht en op de ouderwetse manier gezet. Ook hier drinkt meneer DE

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @inenomdekas en @izerina, dank voor jullie antwoorden. Ik zal weer eens een poging wagen. Dat hele koffie-gedoe blijft lastig voor een theeleut;).

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gek dat er zoveel mensen niet van Senseo houden! Wij juist wél. En dan maakt het merk niet eens zoveel uit. Wij delen een strong pad voor ons 2, dan is het niet te sterk en niet te slap. Geef mij maar een Senseootje. Snel en makkelijk en lekker.
  Groetjes uit Gent

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Als ik zo de bovenstaande reacties lees is de manier van koffie zetten en het merk koffie een kwestie van eigen smaak.
  Zelf gebruik ik Lidl espressobonen (als beste getest) in een volautomatische Bosch koffiemachine.
  Voor mij geen filterkoffie en Senseo meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik drink fairtrade koffie van fairtrade original of AH puur en eerlijk. Voorheen dronk ik Euroshopper maar ik werd daar vaak misselijk van. Ik zet het trouwens met een filterapparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik drink zelf nooit (zelden) koffie en zet het echt nooit voor mezelf. Dus speel ik op safe en heb hier voor visite altijd Douwe Egbers. Ik weet alleen dat veel mensen in mijn omgeving Aldi koffie niet zo lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Vlijtig met zuinigheid7 november 2013 om 14:29

  Ik drink geen koffie dus kan niet oordelen. Dat in de eerste plaats. Manlief drinkt in een 'normale' week één pot op zondagmorgen. Je begrijpt dus dat ik geen gebruik kan maken van aanbiedingen, want de koffie gaat over datum. Ik koop de euroshopper van ah.
  De senseo hadden wij maar ging stuk. Toen heb ik weer koffie gezet met het koffiezetapparaat en manlief vond hem veel lekkerder en heter. Dus sindsdien geen senseo meer nieuw gekocht en weer traditioneel.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb een tijdje de Lidl koffie gedronken, maar je hebt er toch meer van nodig om een drinkbare koffie te verkrijgen. En eigenlijk vind ik hem toch niet lekker. De Perla van AH vind ik wel lekker, ook roodmerk van DE, maar toch zeer prijzig. Momenteel probeer ik Perfekt uit van de Nettorama (1,79/250 gram) en die is wel oké.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Echt waar ja??? En wat kost die dan? Ga ik hem ook eens proberen :) De prijs is voor mij ook medebepalend.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wij drinken meestal aldi koffie ,omdat die goedkoper en toch lekker is , een vriend van mij had vroeger een bedrijfje met een paar mensen personeel, daar gebruikte hij ook aldi koffie, hij woonde boven het bedrijf en op een keer was de koffie op en vroeg hij of ze zelf even boven zijn koffiebus wilden halen omdat ze druk waren en geen tijd hadden voor boodschappen ,het personeelslid dat de koffiebus gehaald had en ook koffie gezet had, kwam even later verhaal halen, want waarom dronk mijn vriend zelf dure koffie en kregen zij aldikoffie? he zei mijn vriend verbaasd ,hoe kom je daar bij dat ik andere koffie heb, nou deze koffie smaakte veel beter en moest dus wel DE koffie zijn, het grappige was dat mijn vriend zowel de bedrijfskoffie als de koffie voor privégebruik allebei bij de aldi haalde en van smaakverschil kon dus geen sprake zijn, maar pas toen hij een boodschappenlijstje van zijn prive boodschappen liet zien wilden ze het geloven

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jannie/ vet op de botten7 november 2013 om 16:13

  Arabica bonen mild van de Lidl. 6 euro per kilo. En dan zelf malen met een koffiemolen van de kijkshop van 15 euro. Of een andere molen, bijv een 2e jands van de kringloop. Fijn genoeg malen, maar niet zo fijn al voor expresso. Heerlijk Heerlijk en nog eens heerlijk veel beter dan DE. Koop liever arabica is verl lekkerder dan robusta of roodmerk. De koffie van de Lidl sond ook boven aan in een smaaktest. Voor een thermoskan koffie van 800 ml maal ik 30 tot 32 gram, dan heb ik 4 grote of 5 gewone kopjes koffie. De thermos even omspoelen met heet water. De eerste keer een beetje water opschenken dat net van de kook af is ,90 graden. 30 sec wachten. De koffie moet wellen. Dan de rest in 3 of 4 keer doorschenken

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wij gebruiken al jarenlang de espresso oploskoffie van Nescafe. En het is een keer gebeurd dat ik nog een rondje wilde doen en met de pot Nescafe rondging. Iemand merkte toen op dat hij graag nog een kopje koffie wilde maar dan geen oploskoffie maar die heerlijke koffie die hij bij het eerste rondje gehad had - en dat was dus 'gewoon' de espresso oploskoffie. Ik vind de koffie niet zo duur: ongeveer € 4,50 voor zo'n 50 kopjes. En het is echt heerlijke koffie met een schuimlaagje. (suiker en melk pas later toevoegen).

  BeantwoordenVerwijderen
 36. aldi koffie, en dan de 'dessert"variant , die in de gele/ gouden pakken. Vroeger ook graag perla maar tja geen AH meer in de buurt. Ook wel eens fair trade van de lidl. Wij gebruiken een "koffieschep" om de poeier af te meten, is altijd met een nieuw apparaat weer even afwachten wat de goede verhouding is wat water/ poeier betreft. Nu is dat bij ons 9 koppen water en 4 flinke scheppen koffiepoeier, geeft 4 mokken koffie

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik gebruik in ieder geval altijd 100% Arabicakoffie. De goedkoopste koffie van alle (eigen)merken is bijna altijd Robusta, er zijn ook melanges van beiden. Arabica vind ik zachter van smaak dan de anderen, dat is voor mij het verschil, niet zozeer in merken. Wij komen vaak in Frankrijk en slaan dan altijd flink in bij de Aldi kostte in september 2.59 per 500 gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ja, als je dergelijke koffie in een restaurant zou kopen betaal je veeeel meer! Zo maak ik ook altijd mijn eigen 'broodje gezond'!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Fijn om te horen Hilda! Een compliment doet een mens goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. 'Niet te drinken' klinkt inderdaad niet erg positief! Die ga ik dus maar niet kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Echt?! Wordt het in dezelfde fabriek gemaakt dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Met verjaardagen is de Senseo inderdaad te veel werk. Dan blíjf je koffie zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat zijn er eigenlijk veel merken en smaken op koffiegebied! En ik vind het knap dat sommigen ook nog zelf gaan mengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. […] dit moment gebruik ik eigenlijk alleen een bureau-agenda. Want ik heb weinig losse afspraken. Elke maandagochtend koffie drinken met mijn vroegere buurvrouwen, schrijf ik niet meer op. Dat weet ik toch wel. En elke donderdagochtend koffie drinken bij de Hema […]

  BeantwoordenVerwijderen
 45. wij drinken alleen nog maar goudmerk van de Lidl,deze is voor ons echt de allerlekkerste,een poos geleden schafte ik een pak DE aan omdat er geen lidl in de buurt was,jee wat een schok was dat een zeer bittere en chemische smaak echt heel smerig,heb het in de vuilnisbak gekieperd dan maar aan de thee dus voor mij nooit geen DE meer waar je trouwens ook nog een flinke prijs voor betaalt,en inderdaad wat ik al las het is voor iedereen persoonlijk maar soms ook een vooroordeel dat alleen de "bekenste"merken de lekkerste zetten en wat het spreekwoord ook heel goed samenvat,onbekend is onbemind.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Iedereen vind mijn koffie heerlijk (Aldi Goudmerk) en als ik de senseo gebruik (heb echt alle merken geprobeerd) dan gebruik ik de pads van de Hema Dark roast €1,- 20 pads. Want als ik koffie drink wil ik ook echt koffie proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik kreeg van een vriend HEMA filterkoffie..brrr ik vind het niet te zuipen. DE vind ik ook maar zo-zo. Aldi Goudmerk vind ik erg goed, (die hebben we op het werk) maar meestal heb ik zelf Bio+ filterkoffie! Daar knap je echt van op na het gedronken te hebben..en dat is toch de bedoeling??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat ze bij de Hema ook hun eigen filterkoffie serveren, en dan ben ik het met je eens Remco. De koffie in hun restaurant vind ik ook niet zo lekker. Aldi Goudmerk ken ik niet. Ik gebruik nu altijd DE Rood.

   Verwijderen
 48. Op dit moment Vind ik Nespresso het lekkerst en dan alleen de Ristretto (sterkte 10 je hebt ook 11 en 12 maar die zijn te vind ik)
  Het is wel duur ( 35 cent per cupje ) maar ik weet op dit moment geen betere.
  Je kan ook imitatie cupjes kopen maar die vind ik persoonlijk minder lekker en sluiten ook veel slechter aan in de machine waardoor de helft van de koffie in de opvang bak terecht komt.
  Voor onderweg of vakantie gebruik ik altijd nescafe espresso best goed te drinken en ook naar eigen smaak aan te passen door meer of minder water suiker of melk erin te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Buisman mensen schepje buisman dan wordt de goedkoopste koffie nog heerlijk.. gewoon goedkoopste merk met een schepje buisman per 8 kopjes (half schepje voor 4) kost niet veel is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik ook. Helemaal mee eens. Dit is de oplossing.

   Verwijderen
 50. de koffie van de aldi de snelfilter maling en de pad koffie is goed te drinken maar de koffie van de lidl is gewoonweg te smerig om te drinken dat zou ik mijn grootste vijand nog niet eens te drinken geven

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Koffie van Aldi en Lidl niet zo heel verschilend al blijft het een kwestie van persoonlijke smaak. Smaakt gelukkig niet zo verbrand als DE roodmerk (echt bah) maar dat is zoals gezegd persoonlijke smaak.

  BeantwoordenVerwijderen

© all rights reserved
made with by templateszoo