Tassimo ervaringen + Tassimo cups

tassimo
Sinds de introductie van de Tassimo ben ik nieuwsgierig geweest naar dit apparaat.

Want het is een soort alleskunner. Je kunt er thee, koffie, chocolademelk etc. mee maken! Bovendien zijn er heel veel verschillende smaken.

Maar wat ik me ook steeds afvroeg was dit:

'Als alles door het zelfde tuitje gaat, smaakt de thee dan niet koffie? En de koffie naar chocolademelk?'

Angela heeft dit koffiecupappaaraat. En ik vroeg haar het hemd van het lijf over haar Tassimo ervaringen!

Dus lees nu alles wat je altijd al weten wilde over dit koffiezetapparaat!

Maar eerst even wat een Tassimo nou precies is!

Wat is een Tassimo?

Hieronder zie je een leuk oranje exemplaar:

tassimo

Een Tassimo is een koffiezetapparaat dat werkt met cups.

Specifiek aan dit koffieapparaat is dat het zogenoemde T-discs ook wel T-cups genoemd gebruikt. Met de Tassimo cups kun je vershcillende warme drankjes maken. Zoals koffie, thee, chocolademelk en meer. Deze koffieapparaten worden geproduceerd door Bosch en zijn ontworpen om het zetten van dranken zo eenvoudig mogelijk te maken.

Andere koffiezetapparaten die met cups werken zijn: Nespresso, Nespresso Vertuo, Dolce Gusto en Illy Iperespresso.

Hij werkt met Tassimo cups (T-discs)

Dit koffiecupapparaat maakt gebruik van speciale T-discs oftewel Tassimo cups. Dit zijn kleine schijfjes met voorgemeten ingrediënten voor specifieke dranken. Elke T-disc bevat de juiste hoeveelheid koffie, thee, melk of chocolademelk, afhankelijk van het type drank.Hieronder zie je hoe Tassimo cups eruit zien:

tassimo cups

Hoe werkt een Tassimo

Als je een Tassimo cup in het apparaat doet, dan leest een ingebouwde streepjescodelezer op de machine de informatie op de disc. Hierdoor herkent het apparaat welke drank je gaat maken en past het de instellingen automatisch aan.

Het apparaat verwarmt water en perst het door de T-disc, waardoor de drank wordt bereid. De machine past de waterhoeveelheid, temperatuur en doorlooptijd aan op basis van de informatie op de streepjescode van de T-disc.

Het resultaat is een vers gezette kop koffie, thee, chocolademelk of een andere warme drank, afhankelijk van de gekozen T-disc.

Een voordeel van van dit koffiecupapparaat is de verscheidenheid aan dranken die je kunt maken met één machine, en het gemak van het gebruik van voorgemeten schijfjes. Het is een handige optie voor mensen die verschillende soorten warme dranken willen kunnen maken zonder veel handmatige instellingen te hoeven aanpassen.

Angela's Tassimo ervaringen

Waarom kocht je de Tassimo?

Ik kreeg hem voor mijn verjaardag van mijn man. Afgelopen januari ging ik voor het eerst naar Starbucks. Ik werd echt verliefd op hun koffie, lattes en theeën. Maar, eerlijk is eerlijk, het is een dure liefhebberij.

Toen zag ik dat Tassimo ook Macchiato en Caramel Macchiato's cups in het assortiment  had. Precies de smaken die ik erg lekker vond bij de Starbucks. Voor de prijs van 1 kop koffie bij de Starbucks kon ik er met de Tassimo wel 8 tot 12 maken!

Dus dat was snel uitgerekend toch?

Wat verwachtte je van dit koffiecupapparaat?

Ik verwachtte een goede sterke smaak, lekkere koffie. Volromig, zoals het hoort

Waar en wanneer kocht je hem?

Ik kocht de Tassimo 8 maanden geleden bij de Blokker. Ik kreeg hem cadeau en het was een introductieaanbieding.  Een Tassimo kost 55,99 bij bol.com (Red.)

Hoe vind je de Tassimo in het gebruik?

Het apparaat is echt super makkelijk in gebruik door zijn unieke systeem met streepjescodes. Op een of andere manier weet het apparaat precies hoeveel water en/of warmte er doorheen moet. Dus je hoeft alleen je cup erin te doen en op de startknop te drukken.

Hoe voorkom je dat de verschillende drankjes naar elkaar gaan smaken?

Ik gebruik hem niet dagelijks, dus ik spoel hem 1x door ná gebruik. En als hij langere tijd niet gebruikt is, spoel ik hem ook nog een keer door voor ik hem weer gebruik. Ik vind niet dat de thee naar koffie smaakt of andersom,. Terwijl ik bij de Senseo wel vind dat je thee altijd een beetje naar koffie smaakt.

Wat moet je erin doen: cups of koffiepads?

Het zijn plastic cupjes, ze noemen het een T-disc. Er zijn 23 verschillende smaken koffie, thee en chocomelk. En je hebt bijvoorbeeld een T-disc tassimo milka.

Welke heb je geprobeerd? Hoe bevielen ze?

Ik heb geprobeerd:

  • De Oreo Cookie. Dit was mijn laatste aankoop. Na één keer besloot ik dat die niet echt lekker is.
  • Groene thee met munt verreweg mijn favoriet, smaakt lekker fris zoals t bedoeld is
  • Forestfruit thee. Er zit hibiscus in dus smaakt zuur. Niet mijn ding
  • Chai Latte; hier had ik veel van verwacht. Maar helaas. Chai Latte hoort sterk van smaak te zijn maar de melksmaak overheerst
  • Latte macchiato en Latte macchiato Caramel; in 1 noemer want ik vind ze weinig van elkaar verschillen helaas. En vooral aan deze drankjes zit een typisch smaakje, wat ik niet anders kan omschrijven dan plastic of chemisch. Niet heel sterk maar toch wat... deze smaak zit aan bijna alle dranken.

Hoe vaak gebruik je deze koffiecupmachine?

Omdat de T-discs best duur zijn, € 4,89 per doosje van 8 a 12, is het voor mij meer een luxe artikel. Daarom gebruik ik hem niet dagelijks. Zo'n 1 a 2x per week neem ik een drankje. Erg weinig he?

Waar kun je Tassimo cups kopen?

Alleen bij Albert Heijn, of online. In de winkel zijn er maar 10 van de 23 cups te koop. Dus voor meer smaken moet je online bij de Albert kopen. Erg jammer. Ik denk dat dit concept een dikke misser is. Inmiddels zijn ze ook bij de Jumbo te koop en bij bol.com. Bij de Lidl heb ik nog geen Tassimo cups gezien.

Hoeveel T-discs zitten er in een verpakking?

8 tot 12 discs. Het verschilt per product.

Hoeveel kosten T-discs?

€ 4,89 per doos

Is een hij voordelig in het gebruik? Of vind je het een duur apparaat?

Ik vind het in verhouding een duur apparaat, en dure vullingen. Momenteel neig ik meer naar de Dolce Gusto.

Is een Tassimo goedkoper dan een Senseo?

Nee, hij is zeker duurder!

Wat onderscheidt een Tassimo van een Senseo?

De Tassimo heeft een slim systeem waarbij hij per cup echt weet hoe heet het water moet zijn, en hoeveel water er bij moet. En hij geeft een hele dikke schuimlaag bij de dranken waarbij het hoort.

Zou je deze koffiecupmachine aanraden?

Nee ik zou hem niet aanraden. Hij is wel slim bedacht. Maar het werkt niet. Niet voor mij in ieder geval. Mijn moeder heeft een gewone koffie uit de Tassimo gedronken en vond hem wel lekker. Zij proefde geen bijsmaakje. Dus ik denk dat het bijsmaakje komt door de melkdiscs. Ik ga dit koffiezetapparaat misschien wel weg doen. Om de volgende redenen:

  • Hij is duur in gebruik
  • Bijsmaakje
  • De smaak valt tegen

Wat voor nieuw apparaat zou je kopen?

Ik zou óf de Senseo weer kopen, de oude ging kapot en mijn man wilde heel graag zo'n apparaat met bonen (espresso apparaat maar ook met melkschuimer en warmer) óf de Dolce Gusto overwegen.

Tassimo cups Lidl

Veel mensen zoeken Tassimo cups bij de Lidl. Maar helaas verkoopt de Lidl ze niet. Gelukkig zijn er andere goedkope Tassimo cups. Je vindt ze onder andere bij Temu en AliExpress. Bij AliExpress kun je zelfs navulbare cups kopen, wat duurzamer is:

tassimo cups Lidl alternatief

 

Tassimo cups smaken

Hieronder een kleine greep uit de mogelijke drankjes en smaken!

Koffievariaties

  • Espresso
  • Cappuccino
    Latte
  • Americano
  • Café au Lait
  • Oreo

Theevariaties

  • Earl Grey
  • Groene thee
  • Chai Latte

Chocoladedranken

  • Warme chocolademelk
  • Milka

Andere dranken

  • Lattes met verschillende smaken (bijvoorbeeld vanille of karamel)
  • Caramel Macchiato
  • Café Crema

Zie ook Retro espressomachine.

Vergelijkbare berichten

10 reacties

  1. Wat ik helemaal niet lees als nadeel is de enorme berg afval die deze cupjes apparaten veroorzaken. Meest gebruikt is aluminium een metaal dat met zeer veel milieuschade gewonnen wordt en niet herbruikt wordt. Wat mij betreft mag er daarom nog een afvaltoeslag op die cupjes van een euro per cupje.
    Met iets meer eigen invloed mask je deze dranken met gemak zelf, lekkerder en goedkoper.

  2. Wij hebben een dulce gusto en zijn daar erg tevreden over. Ook bezoek is altijd blij. Ik vind de prijs ook stevig en daarom drinken wij deze ook niet elke dag maar meer voor de lekker. In de ochtend drinken we nescafe gold, één bakkie. Wij drinken graag latte caramel en cappuccino. Voor bezoek hebben we ook espresso en gewone koffie.
    Nic

  3. Ik dacht gisteren een reactie geplaatst te hebben over de volledige recycleerbaarheid van de aluminium nespresso cupjes? Die is blijkbaar verdwenen... Aluminium is tot in het oneindige recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Plastic cupjes daarentegen.. Cupjes zijn een uitkomst als er weinig koffie gedronken wordt, elk kopje is dan vers.

  4. Ik heb een vraagje ( denk dat ik het antwoord al weet ), maar kunnen er in de tassimo apparaat alleen tassimo cups in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *