Koffie serviezen

koffie servies
Koffie wordt gedronken in bekers, mokken, kopjes en glazen.

Het is leuk als je een koffie servies hebt zodat de koffiekan past bij de kopjes en mokken. Een koffieservies kan heel simpel zijn, of juist heel uitgebreid.

Servies voor de sier of dagelijks gebruik


Sommige mensen hebben hun servies alleen voor de sier. Zij zetten het bijvoorbeeld in een speciale vitrinekast, en gebruiken het eigenlijk puur op feestdagen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je servies minder snel stuk zal gaan of beschadigd raakt.

Anderen vinden juist dat een servies gebruikt moet worden en drinken dagelijks uit hun servies. Mijn man en ik kregen voor ons trouwen een mooi servies. Dat hebben we dagelijks gebruikt, met als gevolg dat er heel wat onderdelen missen. Door intensief gebruik brak of viel er nog wel eens wat...

Koffie servies: onderdelen


Een heel gemiddeld koffieservies kan bestaan uit:

 • Een koffiepot
 • 4 koffiekopjes
 • 4 schoteltjes
 • 4 koffiemokken
 • 1 suikerpot
 • 1 melkkannetje

Hoe de koffiekan verdween door de koffierevolutie


De laatste jaren zie je dat de rol van de koffiekan in een koffie servies kleiner wordt. Dat komt omdat bij bijvoorbeeld een koffiefilterapparaat standaard een koffiepot wordt bijgeleverd. Soms zelfs in de vorm van een soort thermoskan. Dan is de koffiekan dus eigenlijk overbodig. Of je moet de koffie helemaal geen overgieten in een mooie koffiekan.


Senseo en Nespresso maakten de koffiekan overbodig


Daarnaast is er nog een andere ontwikkeling ook wel de koffierevolutie genoemd. Dat is de komst van de Senseo in 2001 en de opkomst van Nespresso in 2005. Ook die maakten koffiepotten overbodig! Bij beide apparaten komt de koffie namelijk meteen in het kopje!

Koffie servies inspiratie op Westwing


Persoonlijk vind ik het erg jammer dat het koffie servies lijkt te verdwijnen. Want ik houd van serviezen! 

Houd jij ook van mooie kopjes, mokken, schoteltjes en dergelijke? Kijk dan ook eens op Westwing. Daar kun je heerlijk rondneuzen tussen de mooie serviezen.

Je vindt er onder andere antiek servies, oud-Romeinse stijl serives, brocante servies, Engels servies, Delfts blauw servies en Aziatisch servies!

koffie
Add caption

koffie servies suikerpot
Suikerpot

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik moet daar maar vooral níet gaan kijken, hahaha! Ik heb een kopjestik. Ik drink als ik decafe drink uit een mok, maar thee graag uit een mooie kopje (mét schotel) en uit een gietijzeren theepot. Daar geniet ik van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een persoon die het zonde vind om haar servies in de kast te laten staan. Servies moet gebruikt worden anders koop je het voor niets. En het geeft een goede reden om weer mooi nieuw servies aan te schaffen als alles kapot is ;) Laatst heb ik weer een pastel servies aan geschaft ik ben er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil mijn servies ook gewoon gebruiken inderdaad. Pastel servies vind ik altijd erg mooi. Zeker in de zomer.

   Verwijderen

© all rights reserved
made with by templateszoo