KeepCup: alternatief voor de kartonnen koffiebeker?

keepcup
De KeepCup: het alternatief voor
de kartonnen  koffiebeker
Heb jij kleine kinderen?

Stel je dan eens voor dat je je peutertje drinken geeft in kartonnen beker. En daarna gooi je de beker in de prullenbak. Aan het eind van de dag heb je dan flink wat afval!

Toch is dit wat veel volwassenen doen als ze onderweg ergens koffie kopen. Ze krijgen de koffie in een kartonnen beker, die ze daarna weggooien.

Gemiddeld worden er jaarlijks zo'n 500 miljard kartonnen koffiebekers geproduceerd om in de behoefte te voorzien. En gemiddeld belanden die na 5 minuten al in de prullenbak.

Wereldwijd gaat er elke seconde 1 miljoen koffiebekers de prullenbak in!

Koffie to go in kartonnen beker


Op een dag warmde Abigail melk op voor haar dochtertje en deed het in haar tuitbeker. Dat was het moment waarop ze besloot: zoiets moeten we ook hebben in onze koffiezaak.

Dat was het begin van KeepCup. Een koffiebeker die je keer op keer kunt gebruiken.

1 extra small KeepCup staat gelijk aan 25 wegwerpbekers!

KeepCup schat het break-evenpunt op 15 keer gebruiken. Inclusief schoonmaken. Dit betekent dat de KeepCup na 15 keer hergebruiken duurzamer is dan wegwerpbekers.

KeepCup: met je koffiebeker naar de Starbucks?


In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt. Een klant komt binnen met zijn KeepCup. Zonder blikken of blozen maakt de barista koffie voor hem klaar in de KeepCup. En daarna gaat er zelfs een handige deksel op. Net zoals op kartonnen koffiebekers.

In België en Duitsland zijn inmiddels supermarkten geopend waar alles los ligt. Niets is ingepakt. Klanten moeten zelf hun Tupperware of andere bakjes meenemen. De KeepCup doet me hier aan denken.

Ik vind het een erg leuk initiatief! Het is een simpele manier om te helpen het afvalprobleem te verminderen.

KeepCup in actie


 

Praktische informatie

De prijzen van een KeepCup beginnen rond de 10 euro.

KeepCups zijn verkrijgbaar in diverse maten:

keepcup

De KeepCup is gemaakt van gifvrij plastic, zonder weekmakers en volledig te recyclen. Volgens de makers blijft je koffie er minstens 30 minuten warm in. Maar volgens een review op Girlscene was dat eigenlijk maar 10 minuten. Bovendien lekte de beker.

Je kunt een standaard beker kopen. Mmaar je kunt er ook eentje ontwerpen. Hier onder zie je mijn ontwerp. Ik houd nogal van vrolijke kleuren, en dat is te zien.

Deze heb ik ontworpen!

Conclusie: idee is goed, uitvoering kan nog beter


De gedachte achter de KeepCup is prachtig. Maar als de review op Girlscene klopt, blijft je koffie er maar 10 minuten warm in. Bovendien lekt de beker. Je moet de beker dus goed rechtop houden, en niet te lang wachten met drinken.

In de review klagen ze ook over de plastic smaak! Misschien dat dit probleem er niet is met de KeepCup Brew Glass Coffee Cup. Het lijkt me dat glas geen plastic smaak veroorzaakt.

Je kunt de bekers kopen bij o.a. de Bijenkorf en bij Herbruikbare Koffiebekers.

 Subscribe to Koffiezettertje by Email

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo