Koffiemachines en apparaten: wat zijn de belangrijkste opties?

koffieapparaten

Mijn schoonmoeder zette nog op de ouderwetse manier koffie: ze kookte water met een fluitketel. Vervolgens zette ze een kunststof filterhouder op haar koffiepot, schepte daar de gemalen koffiebonen in, en goot er vervolgens het kokend hete water over.

Maar als ik heel eerlijk ben vond ik die koffie niet zo lekker. Ik weet niet of dat aan mijn schoonmoeder lag, of aan mij. Want anno 2017 is de ouderwetse manier van koffie maken weer populair. Het wordt ook wel slow coffee genoemd.

Wie net als ik toch liever een officieel koffiezetapparaat gebruikt kan kiezen uit diverse koffiezetapparaten. Ik zet de 3 bekendste voor je op een rij.

Senseo koffiezetapparaat


De Senseo is niet meer weg te denken uit veel Nederlandse huishoudens. Het is een hele makkelijke en snelle manier van koffiezetten. Wel is hij minder geschikt voor grotere hoeveelheden koffie. Je kunt met een Senseo koffiezetapparaat maximaal 2 kopjes koffie per keer maken. Maar dat is op zich prima.

En qua smaken kun je tegenwoordig ook nog uit allerlei verschillende mogelijkheden kiezen. Want Senseo pads zijn er in heel veel variaties!

senseo
Bron: wikipedia


Het 'ouderwetse' koffiefilter apparaat


Deze heb ik! Ik heb een prachtig roze koffiezetapparaat van Douwe Egberts. Op maandagmorgen als mijn koffievriendinnen komen zet ik daar altijd een grote kan koffie mee. En door de week, als ik alleen thuis ben, zet ik er drie kopjes koffie mee.

Behalve dat ik het een prachtig koffiezetapparaat vind, is het ook nog eens goedkoper dan de koffie die je zet met een Senseo.

koffiezetapparaat
Bron afbeelding: Horecarama


De koffie cup machine


De koffie cup machine heeft qua werking wel wat weg van een Senseo apparaat vind ik. Je doet er alleen in plaats van een koffiepad een koffiecup in. Maar ik kan me voorstellen dat kenners het niet met me eens zijn, en vinden dat een koffie cup machine veel betere koffie oplevert.

Ik weet in ieder geval wel dat, waar de Senseo soms een slechte naam heeft, de koffie cup machines in hoog aanzien staan. Het bekendste merk is toch wel Nespresso met de Nespresso cups.

nespresso
Bron: wikipedia

Espresso apparaat

Zelf houd ik niet van espresso. Ik vind dit type koffie te sterk. Maar het is een populaire koffie, en er zijn dan ook speciale espresso apparaten op de markt waarmee je dit thuis kunt maken. Overigens is zo'n apparaat niet per sé nodig. Het kan zelfs met behulp van wat water en een vuurtje ; ) Maar dan moet je wel weten wat je doet!

espresso apparaat
Bron: horecarama

Samenvattend


Er is veel veranderd op koffiegebied. In deze post noemde ik de 4 populairste moderne manieren van koffiezetten. Zelf kies ik voor het koffiefilterapparaat.

Hoe zet jij jouw koffie? Met welk apparaat?
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo