Koffie zetten met je fluitketel

koffiezetten met een fluitketel
Elke maandagochtend drink ik koffie met twee vriendinnen. Dan nemen we de week door, en praten over de dingen waar we tegenaan lopen met kinderen/huishouden/persoonlijk leven/partner etc. Ik vind die ochtenden altijd erg waardevol, en zie het als een soort gezellig werkoverleg.

En daar hoort natuurlijk koffie bij.

Om de week verzorgt één van ons de koffie.

Koffiezetapparaat kapot


Nou wil het geval dat deze week vriendin A. aan de beurt is om de koffie te verzorgen. Maar haar koffiezetapparaat is kapot. Ze heeft zo'n heel professioneel ingebouwd koffiezetapparaat. Je kunt er ook echt allerlei koffiesoorten meemaken. Van Capuccino tot Latte Macchiato. Maar goed, dat apparaat is dus kapot.

Senseo meenemen


Vriendin B. neemt nu haar Senseo apparaat even onder de arm mee, en dan zetten we daarmee koffie. Maar het zette me wel aan het denken.

Het is eigenlijk niet handig als je zo afhankelijk bent van een koffiezetapparaat. Want als het stuk gaat, zit je zonder koffie! En dat vind ik echt niks. Mijn dagelijkse kopjes koffie zijn namelijk ook mijn rustmoment. Dat wil ik niet missen.

Koffie zetten met je fluitketel


Gelukkig kun je ook prima koffie zetten met behulp van je fluitketel! Dat is feitelijk ook hoe mensen vroeger koffie zetten: met een fluitketel. De komst van koffiezetapparaten heeft de fluitketel als koffiezetter verdreven. Maar dat wil niet zeggen dat je er geen lekkere koffie mee kunt maken.

Sterker nog, er zijn mensen die zweren bij deze manier van koffie zetten. Volgens hen is koffie die je zet met een fluitketel zelfs veel lekkerder dan de koffie die je maakt met een officieel koffizetapparaat.


Koffie zetten met je fluitketel: zo doe je dat


Je hebt nodig:

  • Een fluitketel
  • Een kan voor de koffie
  • Een koffiefilter. 
  • Papieren filter.

Stap 1 is dat je water kookt. Dat is niet moeilijk! Daarna laat je het een paar minuten afkoelen. Zet in die tijd het koffiefilter bakje op de kan. Doe het papieren filter er in, en maak dat een beetje vochtig. Hierdoor krijgt je koffie meer smaak namelijk.

Schep de fijngemalen koffie in het koffiefilter. Giet een klein scheutje water op de koffie. Laat dit een minuut 'wellen'. Nu giet je het filter voorzichtig helemaal vol.

Giet met een draaiende beweging, zodat alle koffie water krijgt.

Laat het water helemaal doorlopen. Daarna kun je nog weer water toevoegen. Herhaal dit tot je genoeg koffie hebt.

Koffie zetten met je fluitketel voor 1 persoon!


Je kunt trouwens ook prima koffie zetten met je fluitketel voor alleen jezelf! Daarvoor heb je een kleine koffiefilter nodig. Bij voorkeur eentje die op een koffiemok past. Vervolgens is het proces hetzelfde.

Koffie zetten met je fluitketel samengevat


Koffie zetten met je fluitketel is een goedkope manier om koffie te zetten. Het kan wel even wat oefening vragen, maar dan heb je ook een prima kopje koffie. Fluitketels zijn te koop in allerlei soorten en maten. Dus mocht je koffiezetapparaat stuk gaan, zoals bij mijn vriendin, dan zorgt een fluitketel er voor dat je toch koffie kunt maken.

Drink smakelijk!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo