7 manieren om te bezuinigen op je koffie

koffie zuinig

Velen van ons genieten dagelijks van ons kopje koffie. Of van meerdere koppen koffie per dag. Voor mij betekent de geur van koffie gezelligheid. Mijn dagelijkse kopjes koffie rond 10 uur 's ochtends zijn gouden momenten voor mij.

Terwijl ik mijn koffie drink, luister ik naar klassieke muziek, en mijmer wat voor me uit. Tijdens mijn koffiepauze krijg ik nieuwe ideeën voor blogposts en krijg ik weer energie voor mijn werk.

Maar koffie kan duur zijn.

Denk maar aan het verschijnsel van de Latte Factor. Die gaat over hoe de kosten van een dagelijks kopje koffie flink optellen over een maand.

Dus hoe kun je bezuinigen op je koffie?

Hieronder 7 manieren om te bezuinigen op je koffie!


  • Maak je koffie bij voorkeur zelf. Je kunt natuurlijk ergens een kop koffie kopen onderweg, bijvoorbeeld bij een keten als Starbucks. Maar als je dat elke dag doet, kunnen de kosten aardig oplopen. Een goed alternatief is één keer investeren in een goede thermosbeker voor je koffie, en het voortaan meenemen van huis.
  • Kies voor een 'ouderwets' koffiefilterapparaat. Met een koffiefilterapparaat zet je goedkopere koffie dan met bijvoorbeeld een Senseo koffiezetapparaat of met  Nespresso cups.
  • Doe niet allemaal likeurtjes en dergelijke in je koffie. Wen jezelf aan 'gewone' koffie.
  • Koop je koffiebonen in de aanbieding. Ik koop altijd D.E. koffie in het rode pak, en dat is regelmatig ergens in de aanbieding. Dan koop ik altijd alvast.
  • Bewaar je aangebroken pak koffie vacuüm verpakt, zodat de koffie zo lang mogelijk goed blijft.

Hoeveel kost jouw koffie?

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo