Koffie recepten: koken met koffie inspiratie

Koffie recepten voor hoofdgerechten, tussendoortjes en toetjes zijn eenvoudig te vinden. We helpen je op weg met deze 3 recepten.
Koffie recepten

Behalve je dagelijkse kopje koffie, kun je koffie ook gebruiken in diverse gerechten. Hieronder een overzicht van koffie recepten voor 3 heerlijke hoofdgerecht recepten.

Waarom koffie geschikt is in hoofdgerechten


De smaak van koffie leent zich namelijk heel goed om te verwerken in onder andere taarten, cake, koekjes, toetjes en zelfs vlees! Denk bijvoorbeeld aan een laagje koffieglazuur over een ham. En wist je dat je pasta ook kunt koken in koffie? Dat doet bijvoorbeeld Francesca van het blog Francesca kookt.

Er zijn onder andere koffie recepten voor Spareribs met koffie, macaroni met koffie, stoofvlees van rundvlees met koffie, taco's met runderchili en koffie. Je kunt koffie gebruiken voor een sausje, of meekoken in een gerecht.

Koffie kan:

  • De smaak van je gerecht intenser maken.
  • Het zorgt ervoor dat de smaak langer behouden blijft.
  • Het karamelliseert wat je kookt.

3 koffie recepten voor heerlijke hoofdgerechten


Hieronder een selectie van leuke koffie recepten die je kunt vinden op de site Boodschappen.nl!

Koffie recept: koffie pannenkoekjes


Voor dit recept heb je nodig: havermout, bloem, bakpoeder, eieren, chocoladestukjes en natuurlijk koffie! 75 ml om precies te zijn. Je klopt de eieren los met de koffie, en voegt dit vervolgens bij het mengsel van havermout, bloem en bakpoeder tot je een vloeibaar beslag hebt.

Schep de helft van de chocoladestukjes erdoor en giet, als het beslag te dik is, wat extra koffie erbij. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag. 

Koffie recepten

Koffie recept: Biefstuk met cacao barbecuesaus


Bovenstaand recept is zoet, maar je kunt koffie dus ook verwerkt in een hoofdgerecht met biefstuk! Het recept voor dit gerecht is voor 4 personen, en bestaat uit 13 ingrediënten. Toch staat er maar een bereidingstijd van 25 minuten vermeld!

Hoofdgerecht

Koffie recept: Gegrilde garnalen met cajun-koffie-rub


Bij deze verrassende combinatie maak je een zogenoemde koffie-rub die je in een halve minuut geurig bakt. Vervolgens voeg je daaraan de garnalen toe.

Koffie recepten

Koffie recepten samenvattend


Koffie leent zich uitstekend om te gebruiken in diverse maaltijden! Stel dat je een keer koffie overhoudt, dan zou je deze kunnen verwerken in een lekker gerecht. Maar je kunt natuurlijk ook speciaal koffie zetten om te gebruiken in een maaltijd.

In deze post kon je 3 koffie recepten vinden waarbij koffie gebruikt wordt. Maar er zijn ook recepten waarbij je niet eerst koffie zet, maar gemalen koffie verwerkt in een gerecht! Dat is weer een andere blogpost.

In onderstaand boek, dat te koop is voor 13,99 bij bol.com vind je ook nog koffie recepten:


Kook jij wel eens met koffie?

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo